неділя, 21 листопада 2021 17:30

У Відні відбулася масова акція проти карантину

У Відні відбулася масова акція проти карантину
Демонстрант тримає плакат з написом "Канцлер з блокування Австрії", Відень, 20 листопада 2021 року / Getty Images

За день до початку карантину в Австрії, у суботу, 20 листопада, тисячі людей вийшли на вулиці Відня, щоб протестувати проти нових обмежень.

Акція почалася спокійно, але незабаром після полудня арештувала близько десяти учасників, які палили феєрверки, кидали пивні банки в правоохоронців, або несли нацистську символіку. Про це пише видання Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія закриється для туристів

Також поліцейські штрафували людей за порушення карантинних правил. Учасники свистіли, сигналили та стукали в барабани. Багато учасників розмахували австрійськими прапорами та несли банери з гаслами на зразок "Ні щепленням!", "Досить!" або "Геть фашистську диктатуру!". За даними поліції, було до 35 тис. осіб.

Канцлер Олександр Шалленберг в п'ятницю заявив, що з лютого вакцинація від коронавірусу стане обов'язковою для всіх в країні. Після цієї заяви влада австрійської столиці очікувала масових протестів і направила близько 1300 поліцейських до центру Відня.

Влада порадила людям залишатися вдома. Однак Австрія мала ось-ось закритися, тож в центрі Відня від ранку були натовпи людей. Вони кидалися в магазини, перш ніж багато з них закриється щонайменше на три тижні.

На одній з акцій проти нових карантинних обмежень лідер ультраправої Партії свободи Герберт Кікл звернувся до натовпу через відеозв'язок. Антивакцинатор Кікл не зміг прийти особисто, бо перебуває на карантині після позитивного тесту на COVID-19.

66% австрійців повністю вакциновані, що ставить країну нижче середнього показника по ЄС і змусило уряд запровадити обов'язкову вакцинацію.

Австрія першою в ЄС зробила вакцинацію від коронавірусу обов'язковою для всіх. Також в країні з неділі, 21 листопада, запровадили повний національний локдаун.

Зараз ви читаєте новину «У Відні відбулася масова акція проти карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути