неділя, 10 березня 2024 06:11

У Ватикані пояснили слова Папи Римського про "білий прапор"

У Ватикані пояснили слова Папи Римського про "білий прапор"
Папа Римський Франциск вчергове висловився про необхідність переговорів для припинення війни. Фото: gettyimages.com

В інтерв'ю швейцарському телеканалу RSI Папа Римський Франциск мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише потребу діалогу шляхом переговорів.

Так скандальну заяву Папи про "білий прапор" прокоментував керівник прес-служби Ватикану Маттео Бруні, повідомляє Vatican News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Папи Римського злякалися ідеї Макрона і заговорили про "апокаліпсис"

За його словами, в інтерв'ю Франциск підхопив запропонований журналістом образ "білого прапора, щоб позначити припинення військових дій, перемир'я, яке мало б бути досягнуте через мужність вести переговори".

В іншій частині інтерв'ю, говорячи про іншу ситуацію конфлікту, але маючи на увазі кожну ситуацію війни, понтифік заявив: "Переговори ніколи не є капітуляцією".

Бруні також зазначив, що Папа підтвердив свою "глибоку прихильність" до українського народу і закликав усі сторони "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру".

Напередодні агентство Reuters опублікувало запис інтерв'ю Папи Римського Франциска для швейцарського телеканалу RSI, яке відбулося у лютому та має бути оприлюднене 20 березня.

На записі є фрагмент інтерв'ю, де понтифік відповідає на питання щодо того, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" та піти на переговори з РФ, попри те, що багато хто говорить, що це узаконить агресію Москви.

Зараз ви читаєте новину «У Ватикані пояснили слова Папи Римського про "білий прапор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути