Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 11:48

У ТЦ "Зимова вишня" два роки не ремонтували протипожежну систему

  На протипожежну безпеку «Зимової вишні» пошкодували гроші. Фото: РИА
На протипожежну безпеку «Зимової вишні» пошкодували гроші. Фото: РИА

Несправність пожежної системи в кемеровському ТРЦ "Зимова вишня", була виявлена ​​майже два роки тому. Кошти на ремонт власник не виділив.

Директор компанії "Системний інтегратор" Ігор Полозіненко, який перебуває під арештом, уклав договір на обслуговування системи пожежної сигналізації в "Зимовій вишні" з гендиректором ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" (компанія-власник центру) Юлією Богдановою в липні 2016 року, повідомляє газета "Коммерсант" з посиланням на джерело.

Після зміни компанії, яка обслуговує протипожежну систему, була проведена перевірка, яка виявила численні недоліки, допущені ще при встановленні устаткування. Полозіненко нібито повідомив про це Богданову. Щоб привести систему безпеки до належного стану, потрібно було 7 млн ​​рублів. Власник не виділив на це коштів. Всі виявлені неполадки фіксувалися в спеціальному журналі і усувалися, якщо судити по записах, протягом трьох годин. Оскільки протипожежне обладнання спочатку монтували з порушеннями.

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін зазначив, що 2016 року співробітники протипожежної служби намагалися перевірити комплекс, але "втрутився один високопосадовець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кемерові мало не повторилася трагедія з дітьми

В Кемерові 25 березня сталася пожежа в 4-поверховому торговому центрі "Зимова вишня". В результаті загинули 64 людини, з них 41 дитина. В будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому співробітникам торгового центру довелося самим сповіщати в 4-поверховому торговому центрі "Зимова вишня" відвідувачів. Деякі з них виявилися відрізаними від виходів, вони стрибали з вікон або вибиралися на дах, звідки їх рятували пожежники. Один зі свідків заявив, що причиною пожежі міг стати підпал.

Зараз ви читаєте новину «У ТЦ "Зимова вишня" два роки не ремонтували протипожежну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути