Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 12:18

У сухий пайок американських бійців додадуть піцу

У сухий пайок американських бійців додадуть піцу
Піцу з пепероні внесуть до складу сухого пайка 2019 року. Фото: hdwall.us

Збройні сили Сполучених Штатів Америки включать до складу сухого пайка (Meal Ready to Eat, MRE) піцу. Вона буде зберігатися до 3 років

Видання Military з посиланням на американських військових відзначило, що піцу з пепероні внесуть в набір у 2019 році. Також зазначається, що в майбутньому з'являться й інші смаки піци. Це залежатиме від уподобань солдатів.

Представники Дослідницького центру солдатського спорядження (NSRDEC) відзначили, що страва відрізнятиметься від свіжоприготованої. Однак стверджують, що це "точно краще, ніж заморожена піца".

Вони витратили багато років на те, щоб зробити піцу більш стійкою до високих температур і "готовою до тривалого зберігання", при цьому не додаючи купи консервантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ і каша з м'ясом - Полторак погодив новий сухпайок

В піці потрібно підтримувати баланс рН, запобігати окисленню і видаляти вологу.

Як відомо, дослідники використовували молекулярну науку, щоб створити методи сушіння тіста для "хліба, стійкого до зберігання", який використовується у кишенькових бутербродах MRE, а тепер і в піці.

Астронавт з Італії Паоло Неспоні разом з колегами зараз перебувають на орбіті планети на Міжнародній космічній станції. Там вони приготували піцу. Про бажання скуштувати свою національну їжу італієць розповів своєму начальнику під час публічної розмови в прямому ефірі. Згодом керівництво МКС прислало на станцію всі необхідні інгредієнти для приготування піци.

Зараз ви читаєте новину «У сухий пайок американських бійців додадуть піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути