пʼятниця, 13 вересня 2024 23:51

У США різко відреагували на мирний план Китаю щодо України

У США різко відреагували на мирний план Китаю щодо України
Заступник постпреда США при ООН Роберт Вуд розкритикував мирний план Китаю. Фото: eastnews.ua

Заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд розкритикував китайський план досягнення миру в Україні.

За словами дипломата, мирна пропозиція Китаю з шести пунктів стосовно врегулювання того, що КНР називає "українською кризою", не доповнює Українську формулу миру й не передбачає підтримки суверенітету й територіальної цілісності. Про це Вуд заявив у пʼятницю на засіданні Ради Безпеки ООН, передає Укрінформ.

"План Китаю з шести пунктів створить небезпечний прецедент. Ми тут не для того, щоб винагороджувати порушників Статуту ООН. Найшвидший шлях до миру для Росії - вивести свої війська з України й припинити повітряні атаки. Якщо Росія не прагне миру, то наступний, найшвидший шлях до миру для всього світу - позбавити її можливості продовжувати свої незаконні напади", - заявив Вуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай зробив гучну заяву щодо миру в Україні

За його словами, Пекін сприяє російській агресії за допомогою так званого партнерства "без обмежень" і широкомасштабної підтримки оборонно-промислової бази РФ, що дає Росії змогу продовжувати війну в Україні.

Дипломат відзначив передання Китаєм матеріалів подвійного призначення, таких як компоненти озброєння, обладнання та сировина, якій використовує Росія в оборонному секторі.

Китайський експорт, за його словами, включає нітроцелюлозу, верстати, мікроелектроніку, оптику, БпЛА, технології для крилатих ракет, які Росія використовує для вбивства мирних жителів і руйнування інфраструктури України.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення російсько-української війни.

Він назвав його "деструктивним" і заздалегідь узгодженим із Кремлем. Президент впевнений, що цей план є лише "політичною заявою" і не враховує реальної ситуації

Зараз ви читаєте новину «У США різко відреагували на мирний план Китаю щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути