четвер, 03 грудня 2020 12:12

У США придумали найамбітніший план вакцинації населення

У США придумали найамбітніший план вакцинації населення
Американські регулятори отримали зразки вакцин від обох компаній, проте досі не надали жодній з них екстреного дозволу для початку поставок. Фото: pixabay

Вакцинацію 100 млн громадян до кінця лютого 2021 року прогнозує державно-приватна ініціатива США Operation Warp Speed.

Це найамбітніший план з масових щеплень у світі, повідомляє Business Insider.

За прогнозами представника ініціативи Монсефа Слауї, у грудні вакцинують 20 млн людей, ще 30 млн — у січні, 50 млн — у лютому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін оголосив масову вакцинацію препаратом, від якого сам відмовився

"Ми, ймовірно, вакцинуємо 100 мільйонів людей. Це значна частка населення, яка перебуває в зоні ризику: люди похилого віку, медики, працівники критичної інфраструктури, люди із супутніми захворюваннями", — сказав Слауї.

Такі плани базуються на очікуваних поставках вакцин від Pfizer і Moderna, які вважаються передовими. Американські регулятори отримали зразки вакцин від обох компаній, проте досі не надали жодній з них екстреного дозволу для початку поставок. Колишнього керівника фармацевтичної компанії Слауї адміністрація Трампа обрала для організації стратегії з лікування коронавірусу та пришвидшення розробки вакцин у травні цього року. Протягом 30 років під керівництвом Слауї компанія GlaxoSmithKline випустила 14 різних вакцин. До роботи в Operation Warp Speed він встиг попрацювати в керівництві Moderna. Член Демократичної партії, Слауї намагався дистанціюватися в роботі з республіканською адміністрацією від політики й обіцяв піти з проєкту в разі партійного тиску. Ініціатива розпочне поставки вакцин за 1-2 дні після їхньої сертифікації. Operation Warp Speed уже витратила мільярди для забезпечення поставок.

Окрім мРНК-вакцин від Pfizer і Moderna, ініціатива профінансувала розробку класичних вакцин від Johnson&Johnson і AstraZeneca. Із таким набором різних розробок Слауї має оптимістичніші прогнози щодо вакцинації населення — раніше він вважав, що до кінця зими щеплення отримають лише 80 млн людей.

Першою країною у світі, яка схвалила вакцину проти коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech для широкого використання, стала Велика Британія. Вакцину визнало безпечною Управління з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Зараз ви читаєте новину «У США придумали найамбітніший план вакцинації населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути