Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У США пояснили, для чого "зливали" дані своєї розвідки щодо України

У США пояснили, для чого "зливали" дані своєї розвідки щодо України
У США пообіцяли й надалі "зливали" дані своєї розвідки щодо планів Путіна. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки розкривали дані своєї розвідки, аби завчасно попередити світ про наступ Росії на Україну й унеможливити продукування будь-яких брехливих наративів Кремля.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв'ю "24 каналу".

"Путін (президент-агресор Росії Володимир Путін. - Gazeta.ua) любить брехати: про свої мотиви, про Україну і про дії Росії. Тому однією з причин, чому ми публікували дані розвідки в такому безпрецедентному обсязі, було заздалегідь показати людям, що він планує.

І тоді, коли Путін вдасться до задуманих дій і розповсюджуватиме брехню про операції з фальшивим прапором, щоб обвинуватити в чомусь Україну, йому вже ніхто не повірить. Як на мене, така стратегія є надзвичайно ефективною, бо увесь світ "розколов" Путіна і більше не вірить його казкам про Україну", - сказала Квін.

Також прокоментувала заяви Путіна про нібито біологічні лабораторії на території України. Квін наголосила, що це повна вигадка, яку Путін тиражує вже роками. Причому не тільки щодо України, але й Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одноголосно. Путіна оголосили військовим злочинцем

"Про що йдеться насправді – це про намагання країн, в яких СРСР незаконно використовував відповідні патогени, тримати їх у безпеці і не допустити небезпечного витоку таких матеріалів назовні.

Тобто, ми говоримо ні про що інше, як про спроби країн дотримуватися безпеки. А Путін обернув цю історію так, щоб видавати таку діяльність за щось інше", - пояснила вона.

Квін запевнила, що США й надалі публікуватиме правдиві дані своєї розвідки щодо намірів Путіна.

"Щоб усі розуміли: він щось вигадує і намагається сфабрикувати обґрунтування для абсолютно незаконних дій, як війна в Україні", - резюмувала представниця США.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У США пояснили, для чого "зливали" дані своєї розвідки щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути