середа, 19 жовтня 2022 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У США планують наростити виробництво систем HIMARS

У США планують наростити виробництво систем HIMARS
Виробник HIMARS хоче збільшити випуск систем з 60 до 96 на рік. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Американська компанія Lockheed Martin планує збільшити виробництво високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS.

Ця зброя користується великим попитом в Україні та Європі, пише Politico. Перш ніж отримати замовлення від Пентагону, компанія інвестувала $65 млн, аби скоротити час виробництва HIMARS.

"Lockheed Martin готова збільшити виробництво HIMARS до 96 установок на рік у порівнянні з поточним рівнем у 60. Ми розглядаємо можливість розширення свого підприємства в Камдені, штат Арканзас, оскільки попит на системи продовжує зростати", – заявив генеральний директор компанії Джим Тайклет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прибули ще чотири HIMARS

Розбудова нових промислових потужностей потребує часу, щоб розкрутитися для досягнення нових цілей. Крім того, компаніям потрібно найняти та навчити нових працівників.

Польща, дізнавшись, що 500 замовлених нею HIMARS надходитимуть роками, вирішила придбати 300 реактивних систем залпового вогню Chunmoo виробництва південнокорейської Hanwha – їх компанія планує поставити вже наступного року.

Інші країни також роблять великі ставки на HIMARS. У липні Естонія замовила шість систем на $500 млн.

Керівник відділу придбання послуг Lockheed Martin Дуглас Буш заявив журналістам, що філія прагне "подвоїти, або більше ніж подвоїти" темпи виробництва, однак зазначив, що це вимагатиме часу. За його словами, згодом компанія зможе наростити виробництво щонайменше до 120 пускових установок HIMARS на рік.

M142 HIMARS – американська реактивна артилерійська система (у залежності від снарядів, виконує роль РСЗВ або фронтової тактичної ракетної установки). Призначена для тактики "стріляй-і-тікай".

США пообіцяли Україні 18 високомобільних артилерійських ракетних систем разом із боєприпасами. Уточнюють, що передадуть HIMARS протягом кількох років. Їх закуплять у виробника, а не заберуть із американських складів.

Зараз ви читаєте новину «У США планують наростити виробництво систем HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути