пʼятниця, 03 грудня 2021 10:55

Колектори зможуть вимагати борги через соцмережі

Колектори зможуть вимагати борги через соцмережі
Колектори щотижня можуть дзвонити тільки 7 разів. Фото: pixabay

Відповідно до нових правил, запроваджених агентством США цього тижня, збирачам боргів дозволили зв'язуватися з американцями в соціальних мережах.

Про це повідомляє ВВС.

Зміна, яку схвалило CFPB торік при адміністрації Трампа, вимагає від кредиторів зв'язуватися з боржниками приватно. Тобто вони можуть надсилати приватні повідомлення, але не публікувати їх на загальній сторінці.

Споживачі можуть відмовитися від цих повідомлень, але кредиторам не потрібен дозвіл, щоб зв'язуватися з людьми. Немає жодних правил щодо того, скільки повідомлень їм дозволено надсилати.

Кредитори стверджували, що зміна була потрібна. Оскільки закон про справедливу практику стягнення боргів, що регулює галузь, став законом 1977 року - задовго до створення соціальних мереж і текстових повідомлень для мобільних телефонів.

Правило також визначає новий ліміт на телефонні дзвінки. Щотижня можна робити сім дзвінків за будь-яким конкретним боргом. Але людям із кількома боргами однаково можна телефонувати десятки разів на тиждень.

За даними CBS News, приблизно одна третина американців, які отримали кредитний звіт, мають борг, відправлений у колекторське агентство. А це означає, що правило може стосуватися десятків мільйонів людей.

Зараз ви читаєте новину «Колектори зможуть вимагати борги через соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути