неділя, 31 травня 2020 00:48

У "Роскосмос" прокоментували запуск Crew Dragon

У "Роскосмос" прокоментували запуск Crew Dragon
Космічний корабель Crew Dragon стартував у космос.

Космічне агентство Росії "Роскосмос" відреагувало на запуск у космос корабля Crew Dragon, який доставить на МКС двох астронавтів.

"Запуск Crew Dragon відкриває новий етап в пілотованій програмі, світовій пілотованій програмі, програмі МКС, куди і полетів цей корабель. Тому що у нас з'являються нові можливості, нові резерви і я впевнений, що успіх цієї місії дасть нам додаткові можливості, які підуть на користь всій світовій пілотованій програмі", сказав виконавчий директор по пілотованим космічним програмам Росії Сергій Крикальов в Twitter.

Вперше за майже 10 років двоє американських астронавтів полетіли на МКС не на російському "Союзі", а на американському кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Crew Dragon полетів: ракету разом з кораблем запустили на МКС – прямий ефір (обновлено)

Космічні кораблі компанії Ілона маска SpaceX Crew Dragon - багаторазові, але за контрактом з NASA для доставки людей на станцію їх використовуватимуть лише одноразово. При цьому SpaceX дозволено використовувати ці ж капсули повторно для вантажних місій на МКС.

Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в $50 мільйонів. "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - $90 мільйонів.

Космічний корабель Crew Dragon з другої спроби злетів у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида. Вперше в історії астронавти в космос полетіли на кораблі, збудованому приватному компанією.

Зараз ви читаєте новину «У "Роскосмос" прокоментували запуск Crew Dragon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути