пʼятниця, 23 червня 2023 23:53

У Росії проти Пригожина порушили кримінальну справу, в Центрі "Вагнера" - спецназ

ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина за фактом "заклику до збройного повстання".

А Національний антитерористичний комітет РФ зажадав, щоб Пригожин "негайно припинив протиправні дії", пишуть росЗМІ.

Пригожину тепер світить у Росії в'язниця терміном від 12 до 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин заявив про ракетний удар Міноборони РФ по табору "вагнерівців". Обіцяє "покарати" військове керівництво

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

"В Адміністрації президента паніка, там не виключають сценарій початку громадянської війни", – говорить джерело "Важливих історій", близьке до Кремля.

Кремль нібито ще тиждень тому дізнався, що власник ПВК може "щось готувати".

Російським державним ЗМІ і ТГ-каналам заборонено згадувати будь-які заяви Пригожина, пише "Обережно.новини" з посиланням на джерела.

Видання отримали "інструкцію" про те, що публікувати дані про цю ситуацію можна виключно з офіційних відомств або цитувати слова перших осіб держави.

Повідомляється, що в Центрі "Вагнера" у Пітері обшук за участю спецназу. Із Москви до Бєлгорода літаком відправлені бійці СОБР. В Москві, Ростові та Краснодарі введено план "Фортеця", пишуть росЗМІ.

BBC News пише, що на трасі Москва – Воронеж – Ростов-на-Дону ФСБ за підтримки СОБР виставляють блокпости. Тим, хто на них чергує, наказується відкривати вогонь "у разі виникнення загрози".

Провайдери РФ починають блокувати росіянам доступ до новин в Google.

Міноборони України "спостерігає" за ситуацією. "Ми спостерігаємо" – з'явилося в Твіттері відомства.

 

Ватажок ПВК "Вагнера Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу. Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії проти Пригожина порушили кримінальну справу, в Центрі "Вагнера" - спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути