середа, 18 квітня 2018 05:30

У Росії можуть заборонити Facebook

У Росії можуть заборонити Facebook
Роскомнадзор пригрозив заблокувати Facebook. Фото: Інформатор

Керівник Роскомнадзора Олександр Жаров заявив про те, що в 2018 році на території Росії може бути заблокована соціальна мережа Facebook.

Таке рішення може бути прийнято, якщо компанія Facebook не виконає вимоги закону про локалізацію баз даних на території Росії, передає Інтерфакс.

"До кінця 2018 роки ми проведемо перевірку компанії, і є кілька пунктів, які повинні бути виконані: локалізація баз даних російських громадян на території Росії, видалення всієї забороненої інформації - а вони вже значно спізнюються за термінами - і дотримання інших законів. Якщо нічого з цього або що-небудь з цього не буде виконано, або російськe державe не буде поінформовано про намір провести такі дії, то, очевидно, постане питання про блокування ", - заявив Жаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Telegram: у Кремлі листуватимуться через "аську"

У Росії почали блокувати месенджер Telegram. Вимога заблокувати Telegram з'явилася після судового рішення. Його ухвалили після того, як месенджер відмовився надати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. На виконання вимог дали 15 діб. Telegram ключі не надав. Тоді ж "Роскомнагляд" вніс месенджер до реєстру заборонених на території Росії сайтів.

Зараз ви читаєте новину «У Росії можуть заборонити Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути