вівторок, 15 травня 2018 14:06

У російському Кемерові зносять"Зимову вишню"
5

У Кемерово зносять "Зимову вишню"
Фото: Радио Свобода
У Кемерово зносять "Зимову вишню"
У Кемерово зносять "Зимову вишню"
Меморіал поруч з торговельно-розважальним центром
В.о. обов`язків губернатора Сергій Цивільов

У російському Кемерові почали знозити торговельно-розважальний центр "Зимова вишня". Там 25 березня загинули 60 осіб (спочатку повідомляли про 64 жертви), із них - 40 дітей.

Виконувач обов'язків губернетора Сергій Цивільов пояснив, що будівля аварійна й використовуватися не може. Також вона постійно нагадуватиме жителям міста про трагедію, повідомляє Meduza.

15 травня техніка почала демонтаж частини ТРК - двоповерхової будівлі із сауною та автомийкою. Потім почнуть зносити основну будівлю.

Основний власник ВАО "Кемерівський кондитерський комбінат" добровільно передав будівлю у власність міста. Керівництво викупить долі у співвласників, які не згодні з демонтажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я посміхаюся і сміюся - реакція росіянина на пожежу в Кемерові

Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" сталася 25 березня. Її не могли загасити до середини наступного дня. Загинули, за останніми даними, 60 осіб, серед них - 40 дітей. Порятунку людей найбільше заважали задимленість приміщення та заблоковані евакуаційні виходи.

Про це службі ВВС розповів головний державний інспектор із пожежного нагляду Рінат Єнікеєв у ході прес-конференції групи представників МНС, російських пожежних експертів і колишніх працівників пожежної служби.

Евакуації відвідувачів із торгового центру заважало перш за все те, що виходи були заблоковані фізично. Також за 5 хв. після загоряння на четвертому поверсі торгового центру всі шляхи евакуації були заблоковані токсичними продуктами горіння.

Зараз ви читаєте новину «У російському Кемерові зносять"Зимову вишню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути