середа, 25 травня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ прокоментували можливість обміну захисників Маріуполя на Шишимаріна

У РФ прокоментували можливість обміну захисників Маріуполя на Шишимаріна
Російський військовий Вадим Шишимарін, якого засудили до довічного ув'язнення.  Це перший вирок в Україні російському окупанту. Фото: "Ґрати"

У міністерстві закордонних справ Росії назвали передчасними розмови щодо можливого обміну українських захисників Маріуполя Донецької області на російських окупантів.

Про це сказав заступник голови МЗС країни-агресорки Андрій Руденко, передає пропагандистське видання "РИА Новости"

"Усі речі розглядатимемо після того, як ті, хто здався в полон, будуть відповідним чином засуджені і їм буде винесено вирок. Тоді можуть бути якісь інші кроки. До цього всі розмови про обмін передчасні", - заявив Руденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонений командир "Азова" зателефонував дружині

Так він прокоментував можливість обміну 21-річного Вадима Шишимаріна, засудженого в Україні за вбивство цивільного мешканця Сумщини до довічного ув'язнення.

При цьому російські пропагандисти пишуть лише про обмін військовослужбовців полку Нацгвардії "Азов", яких вони називають "бойовиками-націоналістами". Тоді як з підземель Азовсталі вийшли й інші українські герої: морпіхи, прикордонники, співробітники поліції.

16 травня з Азовсталі евакуювали близько 300 українських воїнів. До медичного закладу в Новоазовську доставили 53 тяжко поранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 людей з гуманітарного коридору прибули до Оленівки. Обидва населені пункти знаходяться під тимчасовою окупацією Росії, в так званій ДНР.

Евакуйованих з Азовсталі українських бійців утримують на території ОРДО. Там їх збираються "судити", повідомив ватажок псевдореспубліки Денис Пушилін.

Водночас у МЗС Росії раніше заявляли, що бійців збираються обміняти, як і було домовлено раніше.

Зараз ви читаєте новину «У РФ прокоментували можливість обміну захисників Маріуполя на Шишимаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути