пʼятниця, 15 квітня 2022 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ бракує коштів і комплектовання для виробництва танків - розвідка

В РФ бракує коштів і комплектовання для виробництва танків - розвідка
У Росії брак коштів і комплектуючих для виробництва танків. Фото: t.me/DIUkraine

Російський Уралвагонзавод, який виробляє бронетехніку для загарбників, зупиняє діяльність. Корпорація намагається подолати кризу, що виникла через запроваджені Заходом санкції.

Від початку війни РФ проти України підприємство має численні фінансові проблеми, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

"Збільшення відсоткових ставок за кредитами, брак коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін на матеріали й комплектовання (зокрема на броньовану сталь) - ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки. Попри широко розрекламоване "імпортозаміщення" РФ не спроможна самостійно далі випускати високотехнологічну зброю без продовження постачань імпортного комплектовання", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти відстежують транспортування російської нафти, щоб РФ не обійшла санкції

Російський завод тепер вимушений розв'язувати фінансові проблеми.

"Зокрема вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, серед яких танки Т-90 і Т-14 ("Армата"). Створений "оперативний штаб" основним напрямком роботи визначив ремонт пошкодженої у війні з Україною військової техніки", - додала українська розвідка.

Росія більше не може виробляти сучасні ракети або модернізувати вже наявні. Такими для РФ виявилися наслідки санкцій і проблеми оборонно-промислового комплексу.

До цього призвели також уже наявні проблеми в оборонно-промисловому комплексі РФ, як-от заборгованість перед банками й невиконання оборонного замовлення Росії ще в 2018-2019 роках. З окупантами не хочуть мати справу навіть Азійські країни, з якими Росія намагалася налагодити контакти.

Зараз ви читаєте новину «В РФ бракує коштів і комплектовання для виробництва танків - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути