четвер, 04 серпня 2016 01:35

У РФ допінг-препарати хочуть прирівняти до наркотиків

У РФ допінг-препарати хочуть прирівняти до наркотиків
ntn.ua

Міністерство внутрішніх справ РФ підготувало законопроект, спрямований на посилення покарань за вживання поширених допінг-препаратів серед спортсменів.

Про це повідомляє "BBC".

Законопроектом пропонується розширити дію 234-ї статті Кримінального кодексу Росії ("Незаконний обіг сильнодіючих або отруйних речовин з метою збуту"). Максимальне покарання за цією статтею може становити до трьох років позбавлення волі.

В поле зору законодавців потрапили препарати остарин, GW1516 та їх похідні.

У разі прийняття цього законопроекту у Росії сподіваються "знизити рівень вживання спортсменами допінгових засобів без медичного призначення".

У своїй аргументації автори законопроекту посилаються на звіт Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Приводом для розширення переліку препаратів, що відносяться до наркотиків, в Росії став скандал з виявленим препаратом мельдонієм в 49 з 52 проб, які були взяті у спортсменів з Росії за період з 15 лютого по 29 травня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ріо відклали церемонію підняття прапора Росії

Нагадаємо, внаслідок вживання допінгу від участі в літніх Олімпійських іграх 2016 року практично в повному складі відсторонені російські збірні з легкої і важкої атлетики (крім стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної). Частково дискваліфіковані російські спортсмени водних видів спорту, веслування на байдарках і каное, велоспорту, п'ятиборства, академічного веслування, вітрильного спорту і боротьби. У повному складі допущені збірні: по стрільбі з лука, волейболу, триатлону, тенісу, бадмінтону, кінного спорту, дзюдо, стрільбі, великого та настільного тенісу, волейболу, гандболу, дзюдо, фехтування, тхеквондо.

Зараз ви читаєте новину «У РФ допінг-препарати хочуть прирівняти до наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути