Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2023 15:02

У Німеччині спіймали російського шпигуна - ЗМІ

У Німеччині спіймали російського шпигуна - ЗМІ
У Мюнхені затримали російського шпигуна. Фото: Pexels

В аеропорту Мюнхена 22 січня затримали російського шпигуна.

Ним виявився громадянин Німеччини, підозрюваний державній зраді. Він змовився зі співробітником розвідувальної служби для передачі даних Росії, повідомляє Reuters.

Чоловіка ідентифікували, як Артура Е. Його арештували 22 січня, після прибуття до Німеччини зі США. Повідомляють, що він наближений до, співробітника Служби зовнішньої розвідки Німеччини Карстена Л., якого заарештували в грудні за підозрою в шпигунстві на користь РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував на користь Москви ‒ в Австрії затримали сина російського дипломата

За попередньою інформацією, Артур Е. не є співробітником німецької розвідки. Він передав російській розвідці інформацію, яку отримав від Карстена Л. 23 січня Артур Е. постав перед суддею вищого кримінального суду Німеччини і був взятий під варту.

Прокурор каже, що розслідування проводилося в тісній співпраці з зовнішньою розвідкою Німеччини і Федеральним бюро розслідувань.

Після повномасштабного вторгнення в Україну розвідка виявила на території Франції агентів російських військових спецслужб. Вони використовують нові профілі, щоб уникнути західного спостереження. Про це пише Le Monde.

Колишній депутат Європарламенту Бела Ковач у справі про шпигунство на користь Росії отримав до п'яти років позбавлення волі умовно. На даний момент Ковач проживає у Москві. На його арешт може бути виданий міжнародний ордер.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині спіймали російського шпигуна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути