Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 18:35

У НАТО прокоментували закриття Росією місії при Альянсі

У НАТО прокоментували закриття Росією місії при Альянсі
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відносини між НАТО і Росією сягнули найнижчого рівня, але це не є аргументом, щоб не прагнути підтримувати діалог. Фото: Reuters

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що рішення Москви зупинити роботу постійного представництва при Альянсі не сприяє діалогу та взаєморозумінню.

Водночас політика НАТО залишається послідовною, сказав він на пресконференції перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, передає "Європейська правда".

"Росія оголосила про закриття місії при НАТО й наших офісів у Москві. Ми шкодуємо про це рішення, яке не сприяє діалогу та взаєморозумінню. Ми залишаємося відкритими для діалогу, зокрема через раду Росія-НАТО. Водночас ми продовжуватимемо оцінювати, як можемо ще більше посилити наше стримування та захист" - зазначив генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визнала свою участь у війні на Донбасі

Міністри на зустрічі збираються розглянути також прогрес у відповіді на виклик російських ядерних ракетних комплексів.

Столтенберг нагадав, що 2018 року союзники НАТО визнали, що Росія розробила й розгорнула ракети в порушення Договору про РСМД, що призвело до його розірвання.

З того часу Росія збільшила арсенал ракет і розробляє гіперзвукові системи.

"Ці ракети становлять реальну загрозу безпеці в євроатлантичній зоні. Ми не віддзеркалюватимемо дії Росії, але збережемо рішуче стримування та захист" - сказав він.

Росія з 1 листопада припиняє роботу постійного представництва при штабквартирі НАТО та інформаційного бюро Альянсу в Москві. Про це повідомили 18 жовтня.

НАТО раніше оголосив про скорочення місії РФ в Альянсі вдвічі й позбавило акредитації вісім російських дипломатів у відповідь на ворожу діяльність Росії.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО прокоментували закриття Росією місії при Альянсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути