неділя, 27 листопада 2016 10:13

У Нагірному Карабаху поновилися бої

У Нагірному Карабаху поновилися бої

Міноборони Азербайджану заявило у неділю про 24 порушення режиму припинення вогню на лінії зіткнення у Нагірному Карабасі за минулу добу.

"Міністерство оборони заявляє, що формування збройних сил Вірменії, використовуючи великокаліберні кулемети, протягом доби порушили режим припинення вогню в різних напрямках фронту в цілому 24 рази", - йдеться у повідомленні.

Режим припинення вогню у зоні карабаського конфлікту набув чинності 5 квітня. Але з того часу сторони звинувачують одна одну в порушенні "режиму тиші".

Ситуація в Нагірному Карабасі різко загострилася в ніч на 2 квітня, коли почалися бойові дії із застосуванням артилерії, танків та авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу Нагірний Карабах обстріляли 16 разів

Нагірний Карабах - автономія у складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану. Більшість населення регіону складають вірмени за національністю. В односторонньому порядку Нагорний Карабах проголосив незалежність після війни 1988-1994 років. Азербайджан втратив контроль над регіоном.

У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія. В результаті конфлікту навколо Нагірного Карабаху загинули близько 30 тисяч осіб. Азербайджан не контролює близько 20% своєї міжнародно визнаної території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенти Азербайджану і Вірменії домовилися про мир в Карабаху

Зараз ви читаєте новину «У Нагірному Карабаху поновилися бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути