середа, 23 грудня 2020 16:09

У мережу виклали інтимні фото коханки короля

У мережу виклали інтимні фото коханки короля
Сінінат Вонгваджірапакді в кабіні винищувача / Thaipost

Сотні інтимних фото коханки короля Таїланду Сінінат Вонгваджірапакді вкрали з її особистого телефону і виставили онлайн її противники.

Хакери викрали приблизно 1450 селфі Сінінат, багато з яких мають відвертий сексуальний характер. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бангкоку десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту

Приватні фотографії отримали також критики тайського короля - британський журналіст Ендрю Макгрегор Маршалл і академік Павін Чачавалпонгпуну. Останній живе в Японії, і проти нього в Таїланді відкрито кримінальну справу за критику монархії.

"Фото явно зроблені з особистих телефонів Сінінат. Більшість селфі. Десятки відверті. Здається, вона робила ці відверті фото себе, щоб відправити їх королю Ваджіралонгкорну", - написав Маршалл.

35-річна Вонгваджірапакді, широко відома як Коі, закінчила Армійський медичний коледж 2008 року і військові курси бойових мистецтв, бойових дій в джунглях і нічного парашутного спорту. Вона служила в королівському загоні охорони, досягнувши звання генерал-майора. Стала королівською коханкою на 67-річчя монарха в липні 2019-го. Згодом її позбавили звання при королівському дворі - через 3 місяці після одруження короля на 4-й дружині, королеві Сутіде.

Коі позбавили титулу і військових звань, звинуватили в нелояльності до монарха та прагненні підірвати становище його дружини. Її посадили в тюрму. Однак у вересні 2020-го коханку звільнили з в'язниці, де провела 10 місяців, і визнали незаплямованою. Фото оприлюднили перед її виходом на волю.

Повернення коханки зустріло різкий опір зі сторони фракцій, які підтримують королеву Сутіду, пише Маршалл. Він додає, що, ймовірно, фото Коі потрапили в мережу у спробі дискредитувати її повернення як коханки короля.

Обидві, коханка і дружина, служили в армії і вміють водити військову техніку. Сінінат - військовий пілот. Сутіда працювала бортпровідником в Thai Airways, а Сінінат - військовою медсестрою. У 68-річного короля семеро дітей від 3 попередніх шлюбів. Усі закінчилися розлученням.

Водночас у Таїланді тривають масові антиурядові протести. Одна з головних вимог учасників - реформа монархії. Мітинги почалися після того, як обраному в березні 2019-го прем'єру Прают Чан-Оча продовжили повноваження на 4 роки. Найбільша акція відбулася 16 серпня - близько 10 тис. тайців зібралися біля монумента демократії в Бангкоку. Вони досі вимагають демократичних реформ, змін до конституції, написаної військовими, встановлення конституційної монархії, і розпуску парламенту.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали інтимні фото коханки короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути