вівторок, 18 серпня 2020 22:02

У Малі стався заколот військових: арештували президента країни

У Малі стався заколот військових: арештували президента країни
Кейта був арештований у вівторок солдатами-бунтівниками в столиці Бамако. Фото: Reuters

У Малі, на військовій базі стався заколот солдат, у ході якого арештували президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейта.

Про це повідомляє Reuters.

"У вівторок на військовій базі неподалік від столиці Малі Бамако було чутно постріл. Дипломатичні джерела та служба безпеки заявила, що відбуваються заворушення", - повідомили в агентстві.

Як зазначається, у 2012 році саме на цій базі сталося повстання, яке призвело до державного перевороту.

Масштаби заворушень були не одразу зрозумілими, а один європейський дипломат заявив, що порівняно невелика кількість членів Національної гвардії, очевидно, через суперечки щодо виплат захопила склад боєприпасів, і з того часу їх оточили інші військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель обговорила з Путіним ситуацію в Білорусі

"Французьке військове джерело заявило, що між командуванням армії Малі та повстанцями відбуваються перемовини. Офіційний представник малійських військових сил підтвердив, що по базі в Каті здійснили вистріли, але сказав, що не має додаткової інформації", - сказано у повідомленні.

З будівель уряду вже евакуювали людей.

"Біля офісу прем'єр-міністра було чутно постріл. Президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта був арештований у вівторок солдатами-бунтівниками в столиці Бамако. Арешт був проведений після того, як солдати підняли заколот на армійській базі Каті в околицях Бамако і оточили низку високопоставлених цивільних і військових чиновників", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що повстання проти президента Маліі Ібрагіма Бубакара Кейти, які відбувається, є найсерйознішою політичною кризою в Малі з моменту перевороту у 2012 році, під час якого скинули тодішнього президента Амаду Тумані Туре.

"Опоненти Кейти проводять масові акції протесту з червня, закликаючи його піти у відставку через те, що, за їхніми словами, він не зміг відновити безпеку і вирішити проблему корупції", - зазначається у повідомленні.

25 серпня комітет Європейського парламенту із закордонних справ обговорить ситуацію в Білорусі. Білоруський народ має право на протест та публічне висловлення свого обурення.

Зараз ви читаєте новину «У Малі стався заколот військових: арештували президента країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути