Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі призначили нового керівника Путінської армії: подробиці

У Кремлі призначили нового керівника Путінської армії: подробиці
Офіційної заяви про призначення генерал-полковника Геннадія Жидко Кремль не давав. Фото: wikipedia.org

У Кремлі вирішили знову змінити керівника збройних сил Російської Федерації.

Тепер ним став генерал-полковник Геннадій Жидко, який керуватиме окупантами в Україні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова

Жидко змінив на цій посаді командувача військ Південного військового округу Олександра Дворнікова, хоча прямого підтвердження Інститут поки не знайшов.

За даними ISW, генерал-полковник сидів поруч та радився з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу під час інспекції російських сухопутних військ в Україні 26 червня, хоча табличка з іменем Жидко була помітно розмита Міноборони РФ.

З початку червня військове керівництво РФ звільнило кількох генералів з ключових ролей у війні проти України. Серед них – командувач Повітрянодесантних військ генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач групою військ "Південь" генерал Олександр Дворніков.

Геннадій Жидко народився 12 вересня 1965-го в узбекистанському селі Янгіабад. Закінчив Ташкентське вище танкове командне училище. Пройшов шлях від командира взводу до командира дивізії у 27-й гвардійської мотострілецької дивізії Приволзького і Приволзько-Уральського військового округів із пунктом базування в селі Тоцьке Тоцького району Оренбурзької області.

Потім був командиром 92-го мотострілецького полку з пунктом базування в Душанбе. Торік у листопаді його призначили заступником міністра оборони - начальником головного військово-політичного управління російської армії.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі призначили нового керівника Путінської армії: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути