середа, 28 липня 2021 07:49

У країні почали вакцинувати дітей від 5 до 11 років

У країні почали вакцинувати дітей від 5 до 11 років
На щеплення зможуть претендувати лише ті, хто мають серйозні захворювання. Фото: pixabay.com

В Ізраїлі дозволили вакцинувати проти коронавірусу дітей від 5 до 11 років.

Водночас на щеплення зможуть претендувати лише ті, хто мають захворювання, які можуть призвести до ускладнень або смерті від Сovid-19, пише The Times of Israel із посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.

"На вакцину претендуватимуть лише діти, які страждають на важке ожиріння, хронічні захворювання легень, серйозні порушення нервового розвитку, застійну серцеву недостатність, серпоподібну анемію та важкі аутоімунні захворювання", - пояснює відомство.

Рішення прийняли після дослідження компаній Pfizer/BioNTech і Moderna впливу Сovid-вакцини на дітей. Дітям вводитимуть третю частину від звичайної дози препарату Pfizer.

Представники Moderna заявили, що очікують отримати достатньо даних для подачі заявки на дозвіл використання свого препарату для дітей молодшого віку до кінця поточного року або на початку 2022-го. У Pfizer наголосили, що подадуть заявку на дозвіл масових щеплень дітей у віці від 5 до 11 років уже у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували перелік побічних ефектів після вакцинації в Україні

В Ізраїлі 63,7% людей отримали щонайменше одну дозу вакцини. 58,9% громадян уже завершили вакцинацію. У країні вже вакцинують підлітків. Країна намагається щепити якомога більше людей на тлі поширення небезпечного штаму Delta.

У травні-червні на тлі успішної кампанії вакцинації в Ізраїлі майже перестали виявляти нових хворих. Проте з початку липня знову почали фіксувати велику кількість інфікованих. Водночас кількість летальних випадків продовжує залишатися невисокою.

Зараз ви читаєте новину «У країні почали вакцинувати дітей від 5 до 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути