четвер, 20 травня 2021 18:22

У країні нашестя мишей – їдять урожай, кусають людей

У країні нашестя мишей – їдять урожай, кусають людей
Миші, вбиті на одній з ферм / News.com.au

Понад пів року східні райони Австралії потерпають від безпрецедентного нашестя мишей.

Школи, будинки й лікарні заполонили гризуни. Фермери втрачають урожай на сотні тисяч доларів, а цілі міста задихаються від смороду, який залишають гризуни. Про це пише News.com.au.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені вживили під шкіру миші датчик

Ситуація завдала серйозних економічних збитків. Багато фермерів найпостраждаліших громад тільки-но почали відновлюватися після недавньої тривалої посухи.

Миші можуть пережити тривалі засухи, які були в Австралії останні кілька років, а потім швидко розмножуватися, коли є багато їжі й вологи. Після тривалої засухи, улітку й восени на континенті рясно дощило. У Південній півкулі зараз осінь і незабаром зима. Також почастішали випадки, коли люди звертаються до лікарів, тому що їх покусали тварини.

Миші починають розмножуватися у віці шести тижнів і народжують упродовж 21 дня після цього. Зазвичай мають 6-10 дитинчат. Пара мишей може за сезон народити до 500 особин. Цього року сезон розмноження тривав від літа до осені.

Через мишей деякі фермери втратили весь урожай, а інші витрачають десятки тисяч доларів, щоб витравити гризунів. Опитування свідчать, що третина фермерів утратили врожаю на суму від $15,5 тис. до $116 тис. Минулого тижня місцева влада оголосила про пакет допомоги фермерам на $39 млн. Міністр сільського господарства Адам Маршалл сказав також, що фермери зможуть безплатно обробляти своє зерно в спеціальних центрах, які будуть розгорнуті. Також їм роздаватимуть отруту проти гризунів.

Крім цього, місцева влада запустить безпрецедентні дослідження для виявлення й розробляння майбутніх інструментів для боротьби з навалою мишей, зокрема біологічний контроль.

Зараз ви читаєте новину «У країні нашестя мишей – їдять урожай, кусають людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути