неділя, 03 січня 2021 23:26

У Конго виявили невідому науці хворобу

У Конго виявили невідому науці хворобу

У місті Інгенде на заході Демократичної Республіки Конго госпіталізували жінку з ознаками лихоманки, однак лікарям поки не вдалося виявити в пацієнтки відому науці хворобу.

Про це повідомив генеральний директор Національного інституту дослідження біомедицини Конго Жан-Жак Муембе Тамфум, який свого часу допоміг виявити лихоманку Ебола, передає CNN.

"Ми перебуваємо у світі, де з'являться нові патогени. І це є загрозою для людства", - сказав він CNN.

Так, в Інгенде побоювання зіткнутися з новим смертельним вірусом залишалися реальними навіть після одужання пацієнтки з симптомами, схожими на Ебола. Її зразки протестували на місці і відправили до Національного інституту біомедичних досліджень Конго в Кіншасі, де їх додатково перевірили на інші захворювання з аналогічними симптомами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили ще один новий штам коронавірусу

Результати виявилися негативними, хвороба, яка вразила її, залишається загадкою. Лікарі побоюються, що жінка, особа якої залишається засекреченою, стане нульовим пацієнтом "хвороби X", першої відомої інфекції нового патогену, який може охопити світ так само швидко, як коронавірус, але з рівнем смертності Ебола від 50 до 90%.

Нещодавно стало відомо, що виявлений у Великій Британії новий штам коронавірусу, який вирізняється особливо швидким поширенням, уперше зафіксували 8 місяців тому у Бразилії. Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що у країні підтверджено новий генетично мутований вид коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим. Британський уряд посилив карантинні обмеження в Лондоні та на південному сході Англії. Новий штам коронавірусу став поширюватися в країні з середини листопада. Сам штам виявили у вересні. Поки що немає доказів того, що ця мутація призводить до більшої смертності або впливає на дію вакцин та лікування.

Зараз ви читаєте новину «У Конго виявили невідому науці хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути