середа, 27 червня 2018 12:55

У колишнього прем'єра вилучили майно на $225 млн

Автор: CNN
  Публіці демонструють фото конфіскованих речей. Їх вартість оцінюють у 5-270 млн
Публіці демонструють фото конфіскованих речей. Їх вартість оцінюють у 5-270 млн

Розкішні сумочки, ювелірні прикраси, готівку та товари загальною вартістю понад $225 млн вилучили у колишнього прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Разака. Предмети розкоші виявили у 6 різних будинках. За деякими підрахунками, вартість майна може становити до $270 млн.

Конфіскація відбулася в рамках розслідування справи 1MDB, державного інвестиційного фонду, через який Наджиб ніби-то вивів на свої рахунки мільярди доларів. Політик заперечує будь-які звинувачення, повідомляє CNN.

Наджиба та його дружину Росму Мансору затримають пізніше, заявили у департаменті розслідувань комерційних злочинів. Коли саме - не уточнили. Зараз їм заборонили виїжджати з країни.

Обшуки відбулися у травні. Наджиб Разак програв вибори і проти нього почали розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У корупціонерів конфіскували аж 61 тис. грн

Вартість ювелірних виробів і дорогоцінних каменів становить понад $109 млн. $12 млн коштують сумочки від Hermes. Готівки вилучили понад $100 млн. Також конфіскували інші предмети розкоші. Найдорожче з них - золоте намисто з білими діамантами вартістю $1,5 млн і вагою 18 карат. Його купив юрист інвестиційного фонду Джо Лоу для "малазійського чиновника найвищого рангу", йдеться у документах справи.

США мають намір повернути майже $540 млн, які вклали в 1MDB. Ще $1,7 млрд хочуть конфіскувати в рамках програми боротьби з корупцією за кордоном Kleptocracy Asset Recovery Initiative. Деякі з цих активів включають прибуток від фільму Мартіна Скорсезе "Вовк Уолл-стріт", який фінансувала компанія, пов'язана з 1MDB.

В українських організаціях з 56% 2016 року до 73% 2018-го зріс рівень хабарництва і корупції. Це втричі вище від загальносвітового показника. За результатами дослідження PricewaterhouseCoopers, у світі лише 25% респондентів стверджують, що їхні організації стикалися з випадками хабарництва і корупції. Це втричі нижче за показник в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У колишнього прем'єра вилучили майно на $225 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути