субота, 18 березня 2023 07:25

У КНДР зібралися мобілізувати 800 тис. людей для війни зі США

У КНДР зібралися мобілізувати 800 тис. людей для війни зі США
Уряд КНДР погрожує мобілізацією. Фото: eastnews.ua

У КНДР заявили про 800 тис. добровольців, які нібито зголосилися вступити або повторно піти до збройних сил країни для боротьби проти Сполучених Штатів Америки.

Заяву зробили в уряді Північної Кореї у п'ятницю, повідомляє Rodong Sinmun. У четвер країна вкотре запустила свою міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-17 у відповідь на спільні військові навчання США і Південної Кореї.

"КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету в море між Корейським півостровом і Японією за кілька годин до того, як президент Південної Кореї вилетів у Токіо. Він відвідував саміт, де обговорювали способи протидії ядерним загрозам КНДР", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривожний парад: Кім Чен Ин похизувався небувалою кількістю ядерних ракет

Північна корея має понад 10 міжконтинентальних балістичних ракет Hwasong-17. Вони мають дальність, достатню для удару ядерною боєголовкою майже в будь-якій точці світу.

У лютому Пхеньян натякнув на нову розробку зброї на твердому паливі. Більшість найбільших балістичних ракет країни використовують рідке паливо, що вимагає їхньої заправки на місці запуску. Цей процес займає багато часу. Розробка твердопаливної ракети вже давно розглядається як ключова мета КНДР, оскільки це може зробити її ядерні ракети важчими для виявлення і знищення.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин уперше публічно показав доньку під час випробувань міжконтинентальної балістичної ракети торік 18 листопада. Диктатор разом із 9-річною Кім Чжу Е спостерігали за запуском найбільшої балістичної ракети КНДР на полігоні.

Випробування Північною Кореєю нещодавно розробленої міжконтинентальної балістичної ракети підтвердили, що КНДР має ще одну "надійну й максимально потужну" зброю для стримування зовнішніх загроз, зокрема, від Сполучених Штатів Америки, заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

18 листопада КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Корейський снаряд упав у винятковій економічній зоні Японії, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда. За звичайної траєкторії польоту ракета могла подолати майже 15 тис. км і досягти континентальної частини США.

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс скликала термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії та Канади на тлі нещодавнього запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17.

17 листопада Північна Корея вкотре випустила ракету в бік сусідів.

Нещодавні ракетні запуски КНДР були імітацією ударів по Південній Кореї та Сполучених Штатах Америки. Це було зроблено, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання", заявила Північна Корея 7 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР зібралися мобілізувати 800 тис. людей для війни зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути