середа, 24 серпня 2022 02:05

У Європі вперше пустили "з молотка" суперяхту російського олігарха

У Європі вперше пустили "з молотка" суперяхту російського олігарха
Розкішна Axioma змінила власника. Фото: Marine Traffic

У Європі вперше з початку війни Росії проти України продали на аукціоні майно російського олігарха, який потрапив під західні санкції. Без яхти залишився російський мільярдер Дмитро Пумпянский.

Його суперяхта Axioma 23 серпня була продана на аукціоні, який проводився в Гібралтарі, повідомляє видання Bloomberg.

Це перший випадок, коли конфісковане майно російського олігарха пустили на продаж. На аукціон подавали 63 заявки, але сума, яку заплатив за судно переможець, утримується в таємниці, як і персона покупця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США будуть посилено слідкувати за санкціями – що відомо

72,5-метрова яхта з шістьма розкішними гостьовими каютами, басейном, 3D-кінотеатром, тренажерним залом, джакузі та повністю обладнаним спа-салоном була продана на користь американського інвестиційного банку JP Morgan - банк заявив, що мільярдер винен йому понад 20 млн доларів. Яхту затримали ще в березні після того, як вона прибула до Гібралтару.

Пумпянський - голова правління та власник російської ОАО ТМК, привілейованого постачальника державного "Газпрому". Проти нього впроваджено санкції з боку Великобританії, ЄС і США після вторгнення РФ в Україну.

Про аукціон стало відомо ще 20 серпня. Планувалося, що яхту вартістю у 75 млн доларів виставлять на продаж через борги власника.

Тим часом радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що одна яхта російського олігарха, десятки з яких були конфісковані у рамках санкцій по всьому світу, коштує стільки ж, скільки потрібні Україні 50 РСЗО HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «У Європі вперше пустили "з молотка" суперяхту російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути