Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 13:21

У Європі негода забрала життя півсотні людей

У Європі негода забрала життя півсотні людей
У Європі стихія вже забрала життя півсотні людей у різних країнах. Фото: 24.kz

У Європі стихія вже забрала життя півсотні людей у різних країнах. У Польщі температура впала до рекордних -27°С. У Великій Британії оголосили найвищий – "червоний" – рівень небезпеки. Найбільше від низьких температур страждають безхатьки і біженці. В них немає можливості зігрітись.

Великі снігопади по всій Європі перекрили безліч доріг, залізничних колій та змусили скасувати сотні рейсів, повідомляють BBC News та AFP. Також через негоду довелось закрити багато шкіл. Таку погоду у Великій Британії називають "Звіром зі Сходу". Голландці кличуть її "Сибірським ведмедем".

Повітряні рейси в Дубліні призупинили, аеропорт у швейцарському місті Женеві були змушені закрити ще зранку 1 березня. В Амстердамському аеропорті також скасували десятки рейсів. У Франції біля Монпельє майже 2 тис. водіїв застрягли на дорозі на 24 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода не відступає: в суботу знову хуртовини, ожеледь та вітер

Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована. Сьогодні кількість померлих від переохолодження сягає 55 людей. Найбільше з них – 21 людина – з Польщі. Більшість померлих – це бідні, бездомні та мігранти. Жертви холоду були і в Іспанії та Італії. 7 людей померли в Словаччині, а ще 6 протягом останніх днів – у Чехії. Один з трьох постраждалих в Іспанії був безпритульним, який спав у занедбаній вантажівці. 5 людей померли в Литві, 4 – у Франції. По 2 жителів померли в Сербії, Італії, Словенії, Румунії, та по 1 – у Великій Британії та Нідерландах.

У французькій столиці Парижі влада створила притулки для майже 3 тис. бездомних.

Аеропорти в 6 містах України закрили через негоду. "Закрили аеропорти Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Полтави та Сум", - повідомляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Також залишається обмеженим в'їзд великогабаритних транспортних засобів у Кропивницький і Миколаїв.

Зараз ви читаєте новину «У Європі негода забрала життя півсотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути