середа, 09 січня 2019 03:01

У Європі негода забрала життя 12 людей

У Європі негода забрала життя 12 людей
У Європі через снігопади і хуртовини загинули люди. Фото: Укрінформ

У Європі через сильні снігопади та погіршення погоди протягом останнього тижня загинули 12 осіб, сотні потрапили у снігові пастки у альпійських горах.

"Щонайменше 12 людей загинули у нещасних випадках, пов'язаних з негодою в Європі за останній тиждень, більшість з яких стали жертвами снігових лавин", пише Associated Press.

В Австрії сотні людей застрягли у своїх будинках через заблоковані дороги, а деякі регіони страждають від відключень електроенергії після того, як повалені дерева пошкодили електромережі. Школи у деяких австрійських регіонах залишаються закритими вже другий день, місцевим мешканцям було рекомендовано прибирати сніг з дахів своїх будинків після того, як декілька будівель не витримали тиску снігу на даху.

Люди загинули від лавин у Швейцарії, Австрії та Німеччині, місцеві органи влади попередили, що продовження снігопаду збільшує й без того високий ризик сходження нових лавин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Маріуполі на смерть замерзли 7 осіб, ще 33 - у тяжкому стані

У південній та східній Німеччині люди опинились у сніговому полоні, а у північному місті Гамбург мешканці готуються до повені, викликаної зимовими штормами.

У Нідерландах на летовищі Амстердама Схіпхол попередили про затримки та скасування рейсів. Раніше голландський перевізник KLM скасував 159 рейсів до та з різних європейських напрямків.

Як повідомлялося, у грецькій столиці Афінах випав рідкісний снігопад, у зв'язку з негодою та похолоданням у столичному регіоні навіть закрили школи.

Зараз ви читаєте новину «У Європі негода забрала життя 12 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути