четвер, 26 травня 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС відреагували на рішення Путіна щодо "паспортизації" українців

У ЄС відреагували на рішення Путіна щодо "паспортизації" українців
Цивілізований світ засуджує насильне видання паспортів українцям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ніхто і ніколи не визнає примусову видачу паспортів Росії мешканцям тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

Про це голова представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас написав у Twitter 26 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі Росія зосереджує багато окупантів та важкої техніки

Він зазначив, що Кремль був змушений відмовитись від ідеї проведення псевдореферендумів у захоплених областях. Замість них, вирішив "паспортизувати" українців.

"Російські окупаційні сили були змушені відмовитися від усіх ідей проведення "референдуму" в Херсонській області через відсутність будь-якої підтримки. Чому вони думають, що запланована зараз "паспортизація" матиме більший успіх? І в будь-якому разі, ніхто і ніколи не визнає подібних дій", - наголосив Маасікас.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав'язування російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС відреагували на рішення Путіна щодо "паспортизації" українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути