Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2020 10:42

У чоловіків вищий ризик померти від коронавірусу, ніж у жінок

У чоловіків вищий ризик померти від коронавірусу, ніж у жінок
Чоловік у лікарні / Getty Images

Пацієнти-чоловіки з коронавірусом мають більший ризик потрапити у відділення інтенсивної терапії і померти, ніж пацієнти-жінки. Такі дані дослідження міжнародної команди вчених.

Чоловіки з коронавірусом майже втричі частіше потрапляють у відділення інтенсивної терапії і мають вищі ризики померти. Про це пише британська The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі планують провести вакцинацію від Covid-19 вже в січні

Команда з Університетського коледжу Лондона і Університету Кейптауна провела масштабне дослідження, результати якого показують деякі відмінності перебігу хвороби між статями.

Задля аналізу, опублікованого в журналі Nature, команда вивчила 92 дослідження з усього світу в період з 1 січня по 1 червня цього року. До нього увійшли понад 3,1 млн підтверджених випадків зараження коронавірусом з 46 країн і 44 штатів США. Приблизно 1,57 млн пацієнтів були жінки і 1,53 млн - чоловіки. Дослідники кажуть, що в чоловіків і жінок приблизно однакові ризики заразитися Covid-19. Однак різниця стосується тих, хто серйозно захворів.

У відділення інтенсивної терапії потрапили понад 12 тис. пацієнтів - 8 тис. чоловіків і 4 тис. жінок. Це означає, що чоловіки у 2,84 раза частіше потребують складного лікування. Наприклад, штучної вентиляції легень чи додаткового кисню. Серед понад 200 тис. загиблих близько 120 тис. - чоловіки і 91 тис. жінки. Ризик смерті від Covid-19 в чоловіків в 1,39 раза вищий, ніж у жінок. У світі на чоловіків припадає близько 60% смертей від Covid-19.

Учені вважають, що це пов'язано з тим, що жіночі тіла мають сильнішу імунну відповідь проти COVID-19, ніж чоловічі. Попередні дослідження теж показали, що у жінок вищий рівень типів клітин імунної системи, які борються з вірусами і вбивають їх. Крім того, жіночі тіла виробляють вищі рівні імуноглобулінів, антитіл, які природним чином виробляє імунна система організму. Виявлено, що в жінок більше інтерферону 1-го типу, білка імунної системи, який важливий на ранніх стадіях хвороби.

Зараз ви читаєте новину «У чоловіків вищий ризик померти від коронавірусу, ніж у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути