пʼятниця, 06 травня 2022 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чехії знайшли, чим замінити російську нафту

У Чехії знайшли, чим замінити російську нафту
Посилення пропускної спроможності нафтопроводу є ключем до зняття залежності Чехії від російської сировини. Фото: pixabay.com

Чехія знайшла, чим замінити нафту з Росії.

Заміною можуть стати розширення постачання нафтопроводом TAL, який проходить з італійського Трієста, заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала під час візиту до Берліну, повідомляє Novinky.

"Це дуже важливо, якщо ми хочемо запровадити ембарго, щоб гарантувати, що громадянам і компаніям буде достатньо нафти. Посилення пропускної спроможності нафтопроводу є ключем до зняття залежності від російської сировини", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина готова відмовитися від російської нафти

Це найпростіший шлях знайти заміну нафті з Росії, вважає Фіала.

"TAL вирішив би наші проблеми. Це також найпростіший варіант, тому що нам не потрібно будувати жодного додаткового управління. Цього було б достатньо, щоб розширити потужності. Водночас потрібна готовність нарощувати потужності від країн, які беруть участь у трубопроводі TAL, тобто Італії, Австрії та Німеччини", - додав він.

Угорщина заявила, що проєкт Євросоюзу щодо повної заборони російської нафти незадовільний, оскільки загрожує енергетичній безпеці країни.

Будапешт не збирається підтримувати шостий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії у його чинній редакції, включно з ембарго на імпорт російської нафти.

Щоб зберегти єдність блоку з 27 країн, Єврокомісія запропонували Словаччині та Угорщині триваліший перехідний період. Водночас і такі поступки не влаштовують угорський уряд.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії знайшли, чим замінити російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути