Ексклюзиви
неділя, 04 вересня 2022 15:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"У Бориса було одне питання" – Зеленський розкрив деталі зустрічей із Джонсоном

"У Бориса було одне питання" – Зеленський розкрив деталі зустрічей із Джонсоном
Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон став справжнім другом для українського народу. Фото: pravda.com.ua

Для більшості країн світу повномасштабна війна Росії проти України стала шоком.

Але не для Великої Британії. Прем'єр-міністр Борис Джонсон діяв швидко і рішуче. Так само, як увесь британський уряд. Про це президент України Володимир Зеленський пише у своїй статті для The Mail on Sunday.

Він нагадав, що перед тим, як спалахнув повномасштабний конфлікт, Уряд Її Величності виділив Україні 1,7 мільярда фунтів стерлінгів для військово-морського флоту. Велика Британія також допомагала у сферах безпеки та зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Зеленська виступила із заявою: "Британці рахують копійки, а українці – втрати"

А прем'єр Британії Борис Джонсон був одним з перших лідерів, хто зателефонував президенту України. Відтоді Джонсон став справжнім другом для українського народу.

"При кожній нашій зустрічі та розмові у Бориса було одне дуже гарне запитання: що ще? Що тобі ще треба? Це стало нашим девізом, гарантуючи ефективний прогрес. Повірте, не так багато політиків готові це зробити", – пише Зеленський.

Велика Британія разом із США зараз визнана одним із найважливіших союзників України.

"Але не тільки ваш уряд. Весь ваш народ чітко бачив несправедливість і жорстокість путінської війни. Усі британські політичні партії, ваші ЗМІ, підприємства, місцеві ради та окремі люди підтримали нас", – зазначив український президент.

За його словами, в Україні британського прем'єра з теплотою та гумором почали називати "Борис Джонсонюк".

"За кілька днів у Великій Британії буде новий прем'єр-міністр. Як президент України, я буду щасливий встановити тісні стосунки. Я щиро сподіваюся, що спадщина Бориса в цій боротьбі з російським варварством буде збережена. Ми продовжуватимемо боротися, тому що іншого виходу у нас немає. На кону наше життя і наше майбутнє. І ми все ще потребуємо підтримки та лідерства Великобританії", – підкреслив Зеленський.

Консервативна партія Великої Британії завершила голосування за нового лідера, який очолить уряд та стане наступником Бориса Джонсона. У понеділок, 5 вересня, буде оголошено переможця виборів. Наступного дня королева призначить його прем'єр-міністром.

Новим лідером консерваторів і прем'єр-міністром Великої Британії, найімовірніше, стане Ліз Трасс. Нині вона очолює британське МЗС і лідирує в боротьбі за головування в Консервативній партії, свідчать результати опитування Sky News.

Зараз ви читаєте новину «"У Бориса було одне питання" – Зеленський розкрив деталі зустрічей із Джонсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути