Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 21:46

У Білорусі заборонили продавати продукти Nivea, Škoda та інші

У Білорусі заборонили продавати продукти Nivea, Škoda та інші
У Білорусі ввели санкції проти низки компаній. Фото: pexels.com

Уряд Білорусі заборонив ввезення в країну низки товарів.

"Для забезпечення захисту національних інтересів, з урахуванням недружніх дій щодо білоруського народу урядом встановлено перелік товарів, заборонених до ввезення та реалізації на території Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні Кабміну країни.

Санкції наклали на товари чеського виробника автомобілів Škoda Auto, німецької фірми Liqui Moly, що виробляє автомобільні масла, виробника косметики Beiersdorf AG, якому належать бренди Nivea, Eucerin, Tesa, Hanspalast та інші.

На митниці товари відправлятимуть назад. Магазинам накажуть заборонити продавати такий товар. Громадяни зможуть ввозити його з-за кордону для власного користування. Під виняток потрапили машини, які зареєстровані в країнах Євразійського економічного союзу і які ввезені в одну з країн-членів організації на тимчасовій основі.

Основні пункти постанови набирають чинності через 10 днів після офіційного опублікування документа. Перелік заборонених товарів діятиме 6 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі арештували лідера найстарішої опозиційної партії

У січні виробник Nivea відмовився спонсорувати чемпіонат світу з хокею в Білорусі через жорстокість режиму Лукашенка. Від спонсорування також відмовилися Skoda і Liqui Moly. Міжнародна федерація хокею пізніше перенесла чемпіонат з Мінська до Латвії.

Росія і Білорусь можуть завершити створення союзної держави восени після засідання Вищої держради. Мінськ і Москва погодили 26-27 дорожніх карт по інтеграції на рівні урядів двох країн, і їм залишилося вирішити питання щодо об'єднання податкових систем Білорусі та РФ, заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко після зустрічі з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі заборонили продавати продукти Nivea, Škoda та інші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути