Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2024 08:17

У Білому домі зробили заяву про надання додаткових систем Patriot Україні

У Білому домі зробили заяву про надання додаткових систем Patriot Україні
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван прокоментував надання Україні систем ППО. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки наполегливо працюють із союзниками, щоб якнайшвидше забезпечити Україну системами протиповітряної оборони.

Йдеться, зокрема, про батареї Patriot. Про це на брифінгу повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді Німеччини назвали залучення ППО НАТО у відбиття російських повітряних атак в Україні "втягуванням у конфлікт"

"Одна з речей, які я роблю щодня - спілкуюся принаймні з одним, або й кількома союзниками щодо постачання додаткових батарей Patriot в Україну", - зазначив він.

Радник також наголосив, що США докладають зусиль, аби забезпечити Україну іншими системами протиповітряної оборони.

"Це розмови, яка тривають, це питання першочергового значення. Ми віримо, що є достатньо союзників, які могли б допомогти із цим", - додав Салліван.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вранці 14 травня прибув до Києва. За його словами, мета - підтримати Україну.

Неанонсований візит дипломата до Києва триватиме два дні. Блінкен відвідує столицю України вже вчетверте від початку повномасштабного російського вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі зробили заяву про надання додаткових систем Patriot Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути