середа, 27 травня 2020 08:52

Twitter назвав твіти Трампа дезінформацією

Twitter назвав твіти Трампа дезінформацією
Увечері у вівторок Трамп відповів парою твітів, які повторювали його помилкові заяви про голосування, і звинуватив Twitter у "втручанні в президентські вибори 2020 року" Фото: reuters

Компанія та соціальна мережа Twitter вперше вчинила дії щодо серії твітів президента США Дональда Трампа, позначивши їх знаком попередження і надавши посилання на додаткову інформацію, задля попередження поширення фейків.

Трамп з обранням президентом США у Twitter загрожував іншим світовим лідерам війною, неодноразово був викритий в поширенні дезінформації. Епатував аудиторію, пише The Guardian.

"Протягом всього цього часу Twitter залишався непохитним у своїй відмові від цензурування щодо глави держави, навіть написав нові зміни в політику соцмережі, що дозволяє не чіпати твіти "світових лідерів", які порушують правила платформи", - пише видання.

У вівторок вдень компанія вирішила прикріпити позначку до серії твітів Трампа про планування виборів в Каліфорнії через кілька годин після публікації. Це результат нової політики, оприлюдненої 11 травня. Твіти Трампа порушили "політику громадянської доброчесності" Twitter, що забороняє користувачам "маніпулювати або втручатися у вибори або інші цивільні процеси".

Увечері у вівторок Трамп відповів парою твітів, які повторювали його помилкові заяви про голосування, і звинуватив Twitter у "втручанні в президентські вибори 2020 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ладнаю з Путіним, але він не хоче, щоб я виграв - Трамп

"Твіттер повністю задушив Свободу слова, і я, як президент, не дозволю цьому статися", - написав він.

Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір вивести всі американські війська з Афганістану. Зараз в Афганістані - менше 8 тис. американських військових, повідомляє прес-служба Білого дому. "Я зроблю це, як тільки це буде розумно", - сказав він на прес-конференції, зазначивши, що ніякого дедлайну для цього немає.

Зараз ви читаєте новину «Twitter назвав твіти Трампа дезінформацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути