Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 17:13

"Тварини і придурки" з мінімальною зарплатою: доньку Трампа звинуватили в експлуатації жінок

"Тварини і придурки" з мінімальною зарплатою: доньку Трампа звинуватили в експлуатації жінок
Працівники фабрики одягу Іванки Трамп розповіли про нелюдські умови роботи. Фото: peopletalk

Дочка президента США Іванка Трамп володіє власним лейблом одягу. Його шиють на фабриці в Індонезії. Працівники підприємства розповіли про нелюдські умови роботи, низьку зарплату та інші пригноблення.

Власне розслідування з цього приводу провело видання The Guardian, пишуть "Українські новини".

На фабриці одягу PT Buma Apparel Industry в індонезійському Субангу одна з найнижчих зарплат в Азії. Керівництво ставить працівникам нездійсненні завдання. Часто затримує їх на понаднормову неоплачувану роботу. Про це журналістам розповіли самі співробітниці.

Працівниця фабрики Алія знімає квартиру в гуртожитку за $30 (800 грн.). Бачить своїх дітей раз на місяць, бо не має грошей до них їздити. Отримує $173 (4,5 тис. грн). Це найнижча зарплата в її провінції. В Китаї за аналогічну роботу платять майже вдвічі більше. Коли жінці розповіли про нову книгу Іванки Трамп про жінок на робочому місці, вона розсміялася. За її словами, баланс між роботою і життям у неї з'явився би, якщо б вона могла бачити своїх дітей більше одного разу на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іванка Трамп прийшла з маленькими дітьми на роботу

Інша працівниця фабрики, 23-річна Сита, розповіла: "Я покинула коледж, коли мої батьки захворіли, і почала працювати на фабриці. Мій контракт розірвуть через 7 місяців, це один із способів компанії впоратися з додатковими витратами. Я більше не можу цього виносити. Як можна працювати за 173 долари на місяць? Я працюю понаднормово, і мені не вистачає часу ні на що. Планую переїхати в інший регіон країни, де зарплата хоч трохи більше. Але не знаю, куди йти. Не маю жодних зв'язків".

На фабриці працюють 2,7 тис. людей, три чверті з яких – жінки. Права більшості працівників не захищені. Деякі зізнаються, що змушені терпіти образи. Кажуть, їх часто називають "тваринами, придурками і мавпами".

Донька президента США Іванка Трамп написала книгу Women who work ("Жінки, що працюють"). Пояснила, що в такий спосіб хоче допомогти жінкам з усього світу добитися успіху. "Я розумію, що мені пощастило більше, ніж іншим. Але книга саме про те, що кожна жінка, з якої б сім'ї вона не була, здатна стати успішною", - каже Іванка.

Зараз ви читаєте новину «"Тварини і придурки" з мінімальною зарплатою: доньку Трампа звинуватили в експлуатації жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути