пʼятниця, 21 вересня 2018 13:04

Туристам заборонять сидіти на вулицях

Туристам заборонять сидіти на вулицях
В Венеції хочуть заборонити туристам сидіти і лежати в історичних місцях

Влада італійського міста Венеція хоче заборонити туристам сидіти і лежати біля історичних пам'яток міста. Гості, яких спіймають на гарячому, змушені будуть заплатити штраф чи навіть залишити місто. Найбільш злісним порушникам більше не дозволять приїздити до Венеції.

Туристів, які сидітимуть чи лежатимуть на землі або сходах церков, будуть штрафувати. Від $59 до $590 треба буде заплатити за бажання відпочити чи перекусити в середмісті Венеції, повідомляє Express.

Місцева влада вже заборонила сидіти на сходинках і пам'ятниках на площі Святого Марка, їсти на вулицях, опускати ноги в канали, вмикати музику на човнах, ходити по вулиці в купальнику чи з голим торсом, годувати голубів. Центром міста не можна їздити на велосипеді. Ночувати просто неба, лежати на лавках і ставити туристичні намети заборонено у будь-якій точці Венеції.

Мер Луїджі Бругнаро хоче розширити список заборон. Зараз його ініціативу активно обговорюють чиновники і жителі міста. Якщо на голосуванні її підтримають, то обмеження набудуть чинності з жовтня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, хто і коли полетить туристом на Місяць

У місті є мешканці, які підтримують мера. Вони вважають, що від надмірного туризму місто страждає. Влада Венеції навіть почала встановлювати бар'єрні огорожі. Вони мали розділити місцевих жителів і туристів. Місцевих це розгнівало ще більше і частину огорож прибрали.

Частина населення виступає проти нових правил.

"Скоро в місті не залишиться нічого, що можна робити", - каже Марко Гаспарінетті, активіст, лідер "Групи 25 квітня".

Схожі заборони для туристів запровадили також Іспанія та Хорватія.

Італійське місто Флоренція штрафуватиме туристів на €150-€500 за вживання їжі на вулицях. Запровадити покарання вирішили через одну іспанську родину. Місцевий власник магазину шкіряних виробів не міг потрапити всередину, бо люди сиділи на східцях та їли. Він поскаржився на туристів. Чоловіка підтримали інші італійці - з'ясувалось, вони часто стикаються з цією ж проблемою.

Зараз ви читаєте новину «Туристам заборонять сидіти на вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути