вівторок, 18 вересня 2018 17:56

Сказали, хто і коли полетить туристом на Місяць

Компанія SpaceX показала першого космічного туриста.

На Місяць полетить японський мільярдер Юсаку Маезава. До супутнику Землі він відправиться за допомогою Big Falcon Rocket, передає ТСН.

Хто він?

У 1998 році чоловік заснував компанію Start Today, яка за два роки вийшла в онлайн і почала продавати одяг. У 2004 році Маезава запустив Інтернет-магазин одягу Zozotown - тепер найбільший в Японії. За оцінками Forbes, 2017 року підприємець мав $ 3,6 млрд. Він займає чотирнадцяту сходинку у списку найбагатших людей в Японії.

  Юсаку Маєзава. Фото: Reuters
Юсаку Маєзава. Фото: Reuters

Маезава є засновником Токійського фонду сучасного мистецтва, який він заснував у 2012 році з метою підтримати молодих художників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск у прямому ефірі "забив косяка" і став мемом

У травні 2016 року Маезава привернув увагу ЗМІ рекордною купівельною ціною на аукціоні - за $ 57,3 млн він придбав роботу американського художника Жана-Мішеля Баскії. Через рік він знову побив рекорд, придбавши картину того ж художника за $ 110,5 млн.

  Картина Жана-Мішеля Баскії "Без назви". Вона обійшлася Маезаве в 110,5 млн доларів. Фото: ТСН
Картина Жана-Мішеля Баскії "Без назви". Вона обійшлася Маезаве в 110,5 млн доларів. Фото: ТСН

Політ на Місяць

Подорож має відбутися не раніше 2023 року. Триватиме близько шести днів. Маезава візьме з собою шість-вісім художників в рамках мистецького проекту під назвою #dearMoon, щоб після повернення на Землю вони створили "щось грандіозне".

Поки що невідомо, скільки Маезава заплатить за туристичну "поїздку" на Місяць. За словами власника компанії Ілона Маска, це коштуватиме "дуже дорого".

У мережу потрапили нові фото надважкої ракети-носія SpaceX Big Falcon Rocket. Їх опублікував голова компанії Ілон Маск. На нових зображеннях видно, що конструкція ракети-носія зазнала ряд змін: в носовій частині з'явилися рухливі кореневі напливи, аналогічні деяким авіаційним рішенням.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, хто і коли полетить туристом на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути