вівторок, 14 серпня 2018 13:13

Туреччина починає новий бойкот проти США

Туреччина починає новий бойкот проти США
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про введення бойкоту американській електроніці. Фото: korrespondent.net

Туреччина вводить бойкот на американську електроніку. Про це заявив президент Реджеп Таїп Ердоган. Зазначає, що такі заходи - це наслідок санкцій з боку США.

Про це він заявив під час виступу на симпозіумі перед власною "Партією справедливості та розвитку" 14 серпня, пише AFP.

"Ми ухвалюємо технічні заходи, необхідні економіці. Наші казначейство, Міністерство фінансів та всі пов'язані з ними установи працюють вдень та вночі щодо цього питання. Ми уважно стежимо за усім процесом", - заявив Ердоган.

Туреччина відчуває значне знецінювання національної валюти. Після введення американських санкцій проти двох урядовців та збільшення мита на ввезення турецьких металів ліра за день девальвувала на 13,7%. За останній місяць курс долара в Туреччині зріс вдвічі.

Ердоган вважає, що для подолання кризи Туреччина буде заохочувати всіх інвесторів, які продовжують вкладати кошти в економіку його країни. Вчора на зустрічі перед турецькими послами він зазначив, що у знеціненні ліри винні "економічні терористи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина переживає кризу: що це дасть українцям

У відповідь на санкції США Туреччина також оголосила про обмеження в бік Сполучених Штатів. Планують заморозить активи двох американських міністрів. "Ті, хто думають, що можуть змусити Туреччину зробити крок назад, вдавшись до загрозливих висловлювань і абсурдних санкцій, показують, що вони не знають турецьку націю", - сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина починає новий бойкот проти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути