середа, 28 лютого 2024 08:04

Туреччину повторно сколихнув потужний землетрус

Туреччину повторно сколихнув потужний землетрус
Туреччину сколихнув землетрус. Фото: pixabay.com

У Туреччині 27 лютого поблизу міста Чанаккале стався землетрус магнітудою 4,5 бали. Місцеві жителі відчули землетрус, який стався на невеликій глибині 6,9 км у районі Біга.

Влада поки що не інформувала про наслідки. Водночас сейсмологи поперджають про можливе підвищення сейсмічної активності, пише BNN.

"Експерти підкреслюють необхідність готовності до землетрусів та підготовки стійкої інфраструктури", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 64-річний рекорд: температура в Китаї різко впала на 50 градусів

6 лютого минув рік відтоді, як на півдні Туреччини стався потужний землетрус, який забрав життя понад 50 тис. людей. Із понад 700 тис. людей, які втратили дах над головою внаслідок стихійного лиха, деякі досі живуть у наметах.

Ліквідація наслідків того землетруса триває досі. Внаслідок землетрусу, що охопив 11 провінцій Туреччини, було зруйновано будинки, дороги, аеропорти та історичні будівлі.

18 грудня на північному заході Китаю пізно ввечері стався потужний землетрус магнітудою 6,2 бали. Він завдав масштабних руйнувань і пошкоджень та призвів до численних людських жертв.

Зараз ви читаєте новину «Туреччину повторно сколихнув потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути