Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2022 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Третина переданих Україні гаубиць перебувають у неробочому стані – New York Times

Третина переданих Україні гаубиць перебувають у неробочому стані – New York Times
США відкрили у Польщі ремонтну базу для артилерії з України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили Сполучених Штатів Америки організували на території Польщі ремонтну базу для артилерійського озброєння, що поставляється в Україну.

За даними американських оборонних відомств, третина з приблизно 350 гаубиць західного виробництва, переданих Україні, перебувають у неробочому стані, повідомляє The New York Times.

"Організація ремонту цих озброєнь є пріоритетним завданням командування збройних сил США у Європі. У зв'язку із цим американські військові організували ремонтну базу на території Польщі", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заборонили Польщі надати Києву винищувачі через Китай – The Spectator

Останні кілька місяців на цьому об'єкті здійснювали обслуговування та ремонт пошкоджених в Україні знарядь.

Українська сторона вважає за необхідне, щоб подібні ремонтні бази розташовувалися ближче до місця ведення бойових дій, додали у виданні.

В Україні створюють трирівневу систему ремонту та відновлення військової техніки, яка бере участь у бойових діях. Налагодження оборонним сектором системи ремонту техніки є одним із викликів для українського ПВК.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ низка країн-партнерів погодилися ремонтувати військову техніку українських військовослужбовців.

Наприкінці листопада стало відомо, що Литва готова відремонтувати 12 самохідних німецьких артилерійських установок PzH 2000. У жовтні установки PzH 2000 почали повертатися до України після ремонту.

Болгарія також ремонтує українську військову техніку на своїх військових заводах. В Україні чітко контролюють кожну одиницю зброї за допомогою спеціальної системи. Йдеться також і про техніку, яку відправляють на ремонт за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Третина переданих Україні гаубиць перебувають у неробочому стані – New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути