понеділок, 18 липня 2022 08:40

Трасс заявила, що готова зустрітися з Путіним і Лавровим "віч-на-віч"

Трасс заявила, що готова зустрітися з Путіним і Лавровим "віч-на-віч"
Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила про готовність зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Фото: eastnews.ua

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила про готовність зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, якщо вона стане прем'єр-міністром.

Зазначила, що готова зустрітися з Путіним на саміті G20, щоб показати "голоси вільного світу", звернені проти глави Кремля. Про це повідомила на дебатах кандидатів у прем'єри в ефірі Independent TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли у Великій Британії буде новий прем'єр

"Я готова зустрітися віч-на-віч із Сергієм Лавровим, я готова сказати Путіну напряму і закликати до відповіді перед такими важливими країнами, що вагаються, як Індія та Індонезія. Тож я поїхала б туди і закликала б Путіна", – сказала Трасс.

Інші кандидати в прем'єри Великої Британії заявили, що не мають наміру зустрічатися з Путіним у разі свого обрання на посаду.

У Великій Британії продовжуються вибори на посаду премʼєр-міністра. Після другого туру з шести кандидатів залишилося пʼять.

Перше місце в другому турі виборів знову зайняв ексміністр фінансів Ріші Сунак зі 101 голосом. Друге і третє місце посіли колишня глава Міноборони Пенні Мордонт і діючий міністр закордонних справ Ліз Трасс, вони набрали 83 і 64 голоси відповідно.

Далі у списку міністр з питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох – 49 голосів і член парламенту Британії Том Тугендат – 37 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Трасс заявила, що готова зустрітися з Путіним і Лавровим "віч-на-віч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути