Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 23:01

Трамп зробив гучну заяву щодо Туреччини

Трамп зробив гучну заяву щодо Туреччини
США запропонували Туреччині тіснішу співпрацю щодо Сирії. Фото: Без Табу

Президент США Дональд Трамп провів розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої закликав Анкару обмежити військову операцію в Сирії.

"Він закликав Туреччину до деескалації, обмеження військових дій та уникнення жертв серед цивільного населення і збільшення кількості переміщених осіб і біженців. Він закликав Туреччину проявляти обережність та уникати будь-яких дій, які могли б загрожувати виникненню конфліктів між турецькими й американськими силами", – йдеться у заяві, що була опублікована на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова операція Туреччини: в ООН стурбовані загибеллю мирних жителів в Сирії

Трамп підкреслив, що обидві країни повинні зосередитися на досягненні спільної мети і завдати поразки "Ісламській державі". У зв'язку з цим президент США запропонував більш тісне двостороннє співробітництво "для вирішення питань, щодо яких Туреччина висловлює занепокоєння".

Сухопутні війська Туреччини розпочали наземний наступ на позиції курдського ополчення (YPG) в районі Афріна в Сирії. Наступ проводиться в рамках операції "Оливкова гілка", спрямованої проти YPG, яке в Анкарі вважають бойовим загоном Курдської робітничої партії, визнаної Туреччиною терористичною структурою.

Зараз ви читаєте новину «Трамп зробив гучну заяву щодо Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути