пʼятниця, 11 січня 2019 07:30

Трамп знайшов легкі гроші на скандальне будівництво стіни

Трамп знайшов легкі гроші на скандальне будівництво стіни
Дональд Трамп хоче використати гроші для запобігання катастроф в країні на будівництво стіни. Фото: inosmi.ru

Президент США Дональд Трамп готовий використовувати для будівництва стіни на кордоні з Мексикою гроші, призначені для проведення робіт по всій країні для запобігання катастроф і фінансування району Пуерто-Ріко, який постраждав від урагану.

Такий варіант нібито обговорювався представниками Міністерства оборони США з президентом під час його польоту на південний кордон, передає NBC News.

Зокрема, Трамп дізнався про можливість використовувати гроші Інженерного корпусу сухопутних військ США в розмірі $13,9 млрд, призначених для допомоги постраждалим від стихійних лих територій, для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп вдався до рішучого кроку

Інженерний корпус сухопутних військ США може побудувати 315 миль стіни приблизно за 18 місяців уздовж долини Ріо-Гранде в Техасі, в Сан-Дієго і Ель Сентро в Каліфорнії, в Юмі в Арізоні.

США повинні різко посилити контроль над кордоном з Мексикою, проте Демократична партія відмовляється визнавати цю проблему. Очільника країни Дональд Трамп наголошує, що режим надзвичайної ситуації поки що не буде введений, хоча це і дозволило б змусити Конгрес затвердити бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Трамп знайшов легкі гроші на скандальне будівництво стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути