вівторок, 20 червня 2023 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Трамп заявив про "пекельну розплату" для Путіна

Трамп заявив про "пекельну розплату" для Путіна
Дональд Трамп вважає, що може зупинити війну. Фото: eastnews.ua

45-й президент США і кандидат на посаду 47-го Дональд Трамп сказав, що російського президента Володимира Путіна очікує "пекельна розплата" за вторгнення в Україну.

Трамп запевняє, що може зупинити війну за 24 год. Каже, що його розмова з Путіним відтермінувала вторгнення Росії в Україну на кілька років, передає Fox News.

"Я думав, що він може це зробити. Послухайте, я говорив з ним. Я сказав "якщо ти це зробиш, то за це буде пекельна розплата. Це буде катастрофа. Не роби цього", – розповів Трамп у програмі "Спеціальний репортаж".

Путін начебто спочатку не вірив, що Трамп вдасться до якихось дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чи готові вони почати війну?": Зеленський запросив Трампа та ДеСантіса до Україн

"Я сказав йому, що збираюся щось зробити. Він сказав: "Ні, ні, ні, ти цього не зробиш". Я сказав "Зроблю, Володимире, я зроблю це. Я це зроблю", – переповів він розмову президентів.

Трамп вважає, що під час його президентства повномасштабне вторгнення було б неможливим.

"З Путіним у мене дуже хороші стосунки. Я маю на увазі, що я не розмовляв з ним довгий час, але у мене були дуже міцні стосунки. Але я кажу вам, протягом 24 годин – це те, що я зроблю. Я став дуже багатим, укладаючи угоди. Дуже багатим. І знаєте що? Набагато багатшим, ніж люди можуть собі уявити. І це те, що я роблю. Я б уклав угоду за 24 години з того моменту, як ми б почали. І я б сказав щось Володимиру Зеленському, і я б сказав щось Путіну, і я б затягнув його в кімнату, і я б говорив йому знову і знову", – сказав він.

Трампа спитали, чи вважає він Україну окремою від Росії державою. Він відповів, що так, але раніше це була одна країна. І "Путіну це подобалося".

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяви експрезидента США Дональда Трампа про те, що війну в Україні можна завершити за 24 години за столом переговорів.

За словами Зеленського, війна Росії проти України триває від 2014 року. Однак за каденції Трампа вона так і не була завершена.

Зараз ви читаєте новину «Трамп заявив про "пекельну розплату" для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути