неділя, 11 лютого 2024 10:57

Трамп визнав, що погрожував не захищати країни НАТО

Трамп визнав, що погрожував не захищати країни НАТО
Експрезидент США Дональд Трамп погрожував не захищати країни НАТО у разі нападу Росії. Фото: gettyimages.com

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що під час свого керівництва у США він погрожував лідерам країн НАТО.

Зокрема, Трамп казав, що "заохочуватиме Росію робити все, що їй заманеться" з державами, які заборгували Альянсу гроші. Про це він розповів під час суботнього виступу в штаті Південна Кароліна, повідомляє The New York Times.

При цьому Трамп не дав чітко зрозуміти, чи має він намір коли-небудь виконати такі погрози і що це означатиме для Альянсу. Однак, його коментар може викликати занепокоєння серед членів НАТО, які і так нервують через перспективу повернення Трампа на посаду президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це приниження" - в РНБО прокоментували можливе президентство Трампа

Деякі європейські чиновники та експерти з питань зовнішньої політики стурбовані тим, що Росія може напасти на країни НАТО після завершення війни з Україною. Ці побоювання, за їхніми словами, посилюються через можливу перемогу Трампа на виборах восени 2024 року.

Раніше він вже висловлював переконання, що підтримка НАТО є надто обтяжливою для Сполучених Штатів, заявивши, що Альянс виснажує їхні фінансові та військові ресурси.

У суботу Трамп знову пригадав розмову з одним із європейських лідерів, який запитав, чи США будуть захищати його країну у разі нападу Росії, якщо держава має борг перед НАТО.

"Ні, я б не захищав вас. Насправді, я б заохочував їх робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні сплатити свої рахунки", - сказав тоді Трамп.

Колишній президент США Дональд Трамп закликав не затверджувати фінансову допомогу Сполучених Штатів для України та інших країн.

За словами Трампа, США не повинні надавати фінансову допомогу жодній країні "якщо це тільки не робиться у вигляді позики, а не просто передачі коштів".

Зараз ви читаєте новину «Трамп визнав, що погрожував не захищати країни НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути