понеділок, 04 січня 2021 00:54

Трамп вимагав від штату Джорджія перерахувати голоси на його користь - ЗМІ

Трамп вимагав від штату Джорджія перерахувати голоси на його користь - ЗМІ
У розмові держсекретар Джорджії і його юристконсульт запевняли Трампа, що той володіє абсолютно неправдивими даними щодо ходу виборів і переконував в абсолютній точності підсумку підрахунку голосів у штаті. Фото: flickr.com

Президент США Дональд Трамп закликав держсекретаря штату Джорджія Бреда Раффенспергера перерахувати голоси в штаті і "знайти" для нього 11 780 голосів. Керівництво штату переконувало Трампа в неможливості таких дій.

Про це повідомляє Washinghton Post. Видання отримало аудіозапис, на якому нібито відбувається годинна розмова Трампа та Раффенспергера учора, 2 січня.

Під час бесіди Трамп кілька разів змінював тон щодо однопартійця, спілкуючись з ним і в поблажливій формі, і розпливчасто погрожуючи кримінальним переслідуванням за невиконання прохання президента. Він переконував Раффенспергера влаштувати перерахунок голосів у штаті. Це могло б привести до перемоги чинного президента навіть з різницею в 1 голос: Байден обійшов Трампа на 11 779 голосів.

"Дивися. Усе, що я хочу - це знайти 11 780 голосів. Тому що ми виграли цей штат", - говорив президент США.

У розмові держсекретар Джорджії і його юристконсульт запевняли Трампа, що той володіє неправдивими даними щодо ходу виборів, і переконували в точності підсумку підрахунку голосів у штаті. Трамп же не вірив у це.

"Це неможливо, щоб я програв у Джорджії. Неможливо. Ми виграли штат з перевагою в сотні тисяч голосів", - говорив Трамп у бесіді.

Нагадаємо, президентські вибори в США відбулися 3 листопада 2020 року. Кандидату в президенти необхідно 270 голосів вибірників, щоб стати новим господарем Білого дому. Байден отримав 306 голосів вибірників. Однак Трамп досі відмовлявся визнати результати голосування і продовжував стверджувати про фальсифікації під час виборчого процесу.

Зараз ви читаєте новину «Трамп вимагав від штату Джорджія перерахувати голоси на його користь - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути