Ексклюзиви
неділя, 20 вересня 2020 17:37

Трамп страшніший, ніж коронавірус: чого бояться німці

Трамп страшніший, ніж коронавірус: чого бояться німці
Німці більше бояться президента США Дональда Трампа, аніж коронавірусу. Фото: REUTERS

Політика президента США Дональда Трампа турбує німців набагато більше, ніж ризики серйозної хвороби чи можливість зараження коронавірусом.

Про це свідчить результати дослідження німецької страхової компанії R + V Versicherung AG, розміщеного на їхньому сайті.

Наслідки політики Трампа лякають 53% німців. Вперше з 2018 року цей ризик став ключовим у німців. Як зазначається, такий результат характерний, як на Заході, так і на Сході країни, як серед чоловіків, так і серед жінок.

Незважаючи на пандемію, страх перед серйозними захворюваннями досить низький – 32%. Аналогічний результат – захворіти на коронавірусну інфекцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців не бояться коронавірусу

Більше німців непокоять економічні наслідки пандемії – 51% респондентів бояться, що вартість життя зросте і що платники податків будуть вимушені заплатити за вирішення боргової кризи в ЄС. А ще 49% німців бояться рецесії економіки.

Ще 42% німців серед своїх побоювань назвали можливість появи нових пандемій – такий страх вперше з'являється в опитуваннях.

При цьому, німці не бояться що пандемія та карантинне життя призведе до руйнування їхніх родин – про таке побоювання заявило лише 18% респондентів. Показово, що німці стали набагато менше боятися мігрантів – якщо рік тому про такий страх говорило 52% німців, то тепер – 42%.

За час карантину українці стали менше боятися зараження коронавірусом, але збільшився страх бідності. Про це свідчать дані онлайн-опитування платформи Gradus, проведеного 2 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Трамп страшніший, ніж коронавірус: чого бояться німці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути